Шоколад у житті

Немає на землі людини, яка не любила б шоколад. Смачні ласощі з какао-бобів люблять і діти, і дорослі. І, виявляється, зовсім навіть не дарма!
Неправі ті скептики, які стверджують, що смачне корисним не буває.
Ще як буває! Так, у шоколаді міститься просто безліч корисного: і природні антиоксиданти - катехіни, які перешкоджають передчасному старінню наших клітин, і необхідні мікроелементи - калій, кальцій, магній, залізо. Є в шоколаді навіть вітаміни – В1, В2, РР. З іншого боку, шоколад корисний при захворюваннях нервової системи, є чудовим антидепресантом, т.к. сприяє виробленню серотоніну - "гормону щастя" в організмі. А ось для зубів шоколад зовсім не шкідливий, і навіть навпаки – у ньому містяться речовини, що перешкоджають утворенню зубного нальоту.

Щоправда, має корисні властивості, в основному, гіркий і класичний шоколад. А ось молочний і білий шоколад, у якому какао-бобів мало чи ні зовсім, зовсім не такий корисний.
Взагалі, існує 4 основних види шоколаду, які поділяються за кількістю якао-бобів. Це гіркий шоколад, у якому частка какао становить понад 55%, класичний, із вмістом какао-бобів 35-55%. Далі слідує молочний шоколад, що містить крім інших складових ще й сухе молоко, а ось білий шоколад роблять зовсім без какао.

Кожен тип шоколаду має своїх затятих шанувальників. Психологи визначили навіть залежність пристрасті до одного з видів шоколаду та певних рис характеру ласуна.
Так, чорний шоколад люблять прагматичні люди з аналітичним розумом.
Класичний - прихильники усталених традицій, які не люблять привносити щось нове у своє життя.
Молочний - люблять романтичні натури, ну а білий шоколад віддають перевагу добрим і відкритим світу людям.

Який би вид шоколаду не любили ви - головне, щоб цей продукт приносив у ваше життя задоволення і щастя ... хоча б кілька часточок.